Διεθνή

Η Fitch επιβεβαιώνει σε «ΑΑ» την αξιολόγηση του Κουβέιτ, σταθερό το outlook

Η Fitch επιβεβαιώνει σε «ΑΑ» την αξιολόγηση του Κουβέιτ, σταθερό το outlook
Η Fitch δε μεταβάλλει τις αξιολογήσεις του Κουβέιτ    
Αμετάβλητη σε «ΑΑ» παρέμεινε η αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Κουβέιτ από τη Fitch Ratings, η οποία διατήρησε σε σταθερές τις προοπτικές (outlook) για την πετρελαϊκή χώρα.
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «F1+».
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τις εξαιρετικά ισχυρές δημοσιονομικές και εξωτερικές μετρήσεις, με ώθηση από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, πλεονεκτήματα που αντισταθμίζονται από την έντονη εξάρτηση από τον «μαύρο χρυσό», τον γεωπολιτικό κίνδυνο, την αδύναμη διακυβέρνηση, το αδύναμο επιχειρηματικό περιβάλλον και τον ισχυρό οικονομικό ρόλο του δημόσιου.
Τα περιουσιακά στοιχεία και οι επιδόσεις της Kuwait Investment Authority (KIA) δεν αποκαλύπτονται, ωστόσο εκτιμάται ότι έφθασαν τα 580 δισεκ. δολάρια Η.Π.Α. ή το 460% του ΑΕΠ, το 2017.
Η Fitch αναμένει αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους περίπου 900 εκατ. KWD (2,4% του ΑΕΠ) για το οικονομικό έτος 17/18, με την επίδοση να διαμορφώνεται σε περίπου 300 εκατ. KWD (περίπου 0,7% του ΑΕΠ) τα οικονομικά έτη 18/19 και 19/20.
Σε ό,τι αφορά στον δείκτη δημοσίου χρέος προς το ΑΕΠ, υπολογίζεται στο 38% έως και το 2019.
Το πραγματικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 2,9% το 2017, ελέω των χαμηλών τιμών πετρελαίου και της μειωμένης παραγωγής, στο πλαίσιο της συμφωνίας των μελών του Ο.Π.Ε.Κ..
Ο οίκος «βλέπει» στο 3,5% την αύξηση του ΑΕΠ την περίοδο 2018-2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης