Διεθνή

Περιβαλλοντολόγοι θα σκαλίσουν τη μορφή του Trump σε παγόβουνο της Αρκτικής

Περιβαλλοντολόγοι θα σκαλίσουν τη μορφή του Trump σε παγόβουνο της Αρκτικής
«Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτό το μνημείο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πόσο θα αντέξει, προτού λιώσει» ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης
Εκστρατεία συγκέντρωσης 400.000 ευρώ προκειμένου να σκαλίσει τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ σ’ ένα παγόβουνο της Αρκτικής ξεκίνησε μια ομάδα Φινλανδών περιβαλλοντολόγων.
Στόχος του Project Trumpmore, όπως βάφτισε η Melting Ice το «επιστημονικο-καλλιτεχνικό» εγχείρημά της, είναι να σκαλίσει ένα πρόσωπο ύψους 35 μ. του Αμερικανού προέδρου, ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας πόσο λίγο χρόνο θα χρειαστεί το γλυπτό για να λιώσει.
«Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναρωτιούνται αν είναι υπαρκτό το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο της οργάνωσης ο πρόεδρός της, Νίκολα Πιέτρο. «Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτό το μνημείο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πόσο θα αντέξει, προτού λιώσει. Πολύ συχνά οι άνθρωποι χρειάζεται να δουν κάτι με τα ίδια τους τα μάτια για να το πιστέψουν», συμπληρώνει.
Και γιατί επέλεξαν τον Τραμπ; Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν κατά πόσον συντελείται η κλιματική αλλαγή, ενώ κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν περιοχές του πλανήτη που θα επωφεληθούν από την υπερθέρμανσή του. Σε άλλες περιπτώσεις έχει ισχυριστεί ότι η κλιματική αλλαγή «δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους για να καταστήσουν μη ανταγωνιστικές τις αμερικανικές βιομηχανίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης