Διεθνή

Επενδύσεις ύψους 68,5 εκατ. δολ. των ΗΠΑ στις καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας

Επενδύσεις ύψους 68,5 εκατ. δολ. των ΗΠΑ στις καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας
Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης διαιρείται σε πέντε κατηγορίες
Μέχρι 68,5 εκατ. δολάρια αναμένεται να διατεθούν για την χρηματοδότηση έρευνας σε πρώιμο στάδιο για τις τεχνολογίες προηγμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ έτσι ώστε να καταστεί δυνατή και να ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας Rick Perry.
Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης διαιρείται σε πέντε κατηγορίες: μπαταρίες και ηλεκτροδότηση θα λάβουν μέχρι και 27 εκατομμύρια δολάρια, υλικά έως και 6 εκατομμύρια δολάρια, ενσωμάτωση της τεχνολογίας έως 20 εκατομμύρια δολάρια, κινητήρες / καύσιμα: εφαρμογές εκτός δρόμου. έως 3.5 εκατομμύρια δολάρια και συν-βελτιστοποίηση των κινητήρων και των καυσίμων. έως και 12 εκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, όπως ανέφερε χθες (1/5) ο υφυπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Mark Menezes θα διατεθούν 23 εκατομμύρια δολάρια για καινοτόμες τεχνολογίες για θαλάσσιες ενεργειακές συσκευές.
Τέλος, «θα υποστηριχθεί ο αρχικός σχεδιασμός και η αποτελεσματικότερη εξέταση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης