Τελευταία Νέα
Διεθνή

Contura και Alpha δημιουργούν τον μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα στην αμερικανική αγορά

tags :
Contura και Alpha δημιουργούν τον μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα στην αμερικανική αγορά
Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα διαθέτει 1 δισεκατομμύριο τόνους αποθεμάτων άνθρακα
Η Contura Energy Inc και η Alpha Natural Resources Holdings Inc ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 30/4/2018  ότι συμφώνησαν να συγχωνευθούν, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο αμερικανό παραγωγό μεταλλουργικού άνθρακα που χρησιμοποιείται στη χαλυβουργία και επανενώνοντας τις δύο επιχειρήσεις που χωρίστηκαν μετά από πτώχευση του 2015.
Η συμφωνία έρχεται καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενοποίηση σε μια βιομηχανία που ανακάμπτει από μια βαθιά ύφεση το 2015 και το 2016, όταν πολλοί παραγωγοί άνθρακα οδηγήθηκαν στην πτώχευση λόγω του  φθηνού φυσικού αερίου και των αυστηρότερων κανονισμών.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Alpha θα κατέχουν το 46,5% της συγχωνευθείσας εταιρείας. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι πώλησαν συνολικά 12,6 εκατομμύρια τόνους μεταλλουργικού άνθρακα το 2017, φέρνοντας τη συγχωνευμένη εταιρεία μπροστά από την Coronado Resources Ltd του Βανκούβερ.
Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα διαθέτει 1 δισεκατομμύριο τόνους αποθεμάτων άνθρακα,.
Η συμφωνία δίνει στην Alpha και την Contura αυξημένη πρόσβαση και οικονομικούς πόρους ενώ η  συγχωνευμένη εταιρεία αναμένει να καταγράψει το κοινό της απόθεμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όταν κλείσει η συμφωνία, ενισχύοντας τα κεφάλαια της  για περισσότερες εξαγορές.
Η αναδιοργάνωση της Alpha στο πλαίσιο της χρεοκοπίας του κεφαλαίου 11 μείωσε σημαντικά το χρέος της εταιρείας, το οποίο ανήλθε σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια
Τα ορυχεία της Contura στο Ουαϊόμινγκ παρήγαγαν περισσότερους θερμικούς άνθρακες, ενώ τα ορυχεία που ανήκουν στην Alpha επικεντρώνονταν στην Appalachia.
Πέρυσι, η Contura πούλησε τα ορυχεία της στο Wyoming και η Alpha μείωσε τις υποχρεώσεις καθαρισμού για τα ανενεργά ορυχεία.
Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα έχει ορυχεία στη Δυτική και νοτιοδυτική Βιρτζίνια και ένα τεράστιο τερματικό σταθμό εξόρυξης άνθρακα στις ακτές της Βιρτζίνιας για να εξυπηρετήσει την παγκόσμια αγορά άνθρακα.
Ο συνδυασμός θα αποφέρει εξοικονόμηση κόστους έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης