Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron: Εκτός λειτουργίας η μονάδα LNG στο Gorgon τον Μάϊο

tags :
Chevron: Εκτός λειτουργίας η μονάδα LNG στο Gorgon τον Μάϊο
Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή LNG από τη δεύτερη γραμμή αυτό το τρίμηνο, δήλωσε ο Yarrington θέτοντας ετήσιο στόχο της παραγωγής 8,9 εκατομμυρίων τόνων
Εκτός λειτουργίας θέτει η Chevron τη δεύτερη μονάδα παραγωγής LNG στο εργοστάσιο Gorgon τον Μάϊο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τροποποιήσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί στις άλλες δύο μονάδες, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.
Ο Pat Yarrington, αντιπρόεδρος της Chevron  δήλωσε ότι το Gorgon Train 2 στην Αυστραλία έχει προγραμματισμένο "pit stop" τον Μάιο ώστε να γίνουν τις τροποποιήσεις βελτίωσης της απόδοσης.
Οι traders εκτιμούν ότι η συντήρηση αναμένεται να διαρκέσει 30 ημέρες.
Το έργο θα επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων των κραδασμών που έχουν ήδη εντοπιστεί στις γραμμές 1 και 3.
Εν τω μεταξύ, οι εργασίες για το δεύτερο mega-project  της Chevron στην Αυστραλία, στο Wheatstone, προχωρούν, δήλωσε ο Yarrington.
Η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πρώτη γραμμή της Wheatstone ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017.
Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή LNG από τη δεύτερη γραμμή αυτό το τρίμηνο, δήλωσε ο Yarrington θέτοντας ετήσιο στόχο της παραγωγής 8,9 εκατομμυρίων τόνων.
Η Chevron σχεδιάζει επίσης να εκμεταλλευτεί το έλλειμμα παγκόσμιας προσφοράς αερίου που προβλέπεται στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ενισχύοντας την παραγωγή από υφιστάμενες γραμμές στο Gorgon και το Wheatstone μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως debottlenecking, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του midstream Mark Nelson.
"Μόνο τα πιο οικονομικά ανταγωνιστικά έργα θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτό το διάστημα. Θα είμαστε πολύ πειθαρχημένοι με την επένδυσή μας και θα χρηματοδοτήσουμε μόνο εκείνα τα έργα που θα δημιουργήσουν κορυφαίες αποδόσεις", δήλωσε, προσθέτοντας ότι ήταν πρόωρο να εξεταστεί το ενδεχόμενο οικοδόμησης νέας γραμμής.
Η αύξηση της παραγωγής μέσω του low-cost debittlenecking θα μπορούσε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους των Gorgon και Wheatstone.
Στην Ασία οι τιμές LNG για την παράδοση του Ιουνίου διαπραγματεύονται στα 7,95 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), σε σύγκριση με ένα εύρος $ 12-20 ανά mmBtu μεταξύ 2011 και 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης