Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Deal 1 δισ. δολ με την Kosmos σε Μαυριτανία και Σενεγάλη

tags :
BP: Deal 1 δισ. δολ με την Kosmos σε Μαυριτανία και Σενεγάλη
Τα 33.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης θα μπορούσαν να περιέχουν 50 TCF πόρων φυσικού αερίου και δυναμικότητα 1 δις βαρελιών υγρών πόρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Kosmos.
Η BP Plc θα επενδύσει σχεδόν 1 δις δολ. προκειμένου να συνεργαστεί με Kosmos Energy Ltd. για την εξερεύνηση και την ανάπτυξη των έξι πεδίων στη Δυτική Αφρική.
Η BP συμφώνησε να εξαγοράσει το 62% συμπεριλαμβανομένης της επιχειρησιακής ευθύνης των μπλοκ C-6, C-8, C-12 και C-13 των offshore στη Μαυριτανία, και 32.49%  σε Saint-Louis Profond και Cayar Profond  στην Σενεγάλη.
Η Kosmos, σύμφωνα με το Oil&Gas Journal θα διατηρήσει το 28% και το 32,51% στις offshore στη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη, αντίστοιχα, και θα συνεχίσει ως φορέας εξερεύνησης σε τρία πηγάδια εξερεύνησης από το 2017.
Τα 33.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης θα μπορούσαν να περιέχουν 50 TCF πιθανών πόρων φυσικού αερίου και δυναμικότητα 1 δις βαρελιών υγρών πόρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Kosmos.
Η περιοχή που περιλαμβάνει το πεδίο Tortue στη Μαυριτανία εκτιμάται από την Kosmos ότι μπορεί να  περιέχει περισσότερα από 15 TCF των  εκτιμώμενων πόρων φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Kosmos θα λάβει σταθερό τίμημα 916 εκατ. δολ. συμπεριλαμβανομένων 162 εκατ. δολ. σε μετρητά προκαταβολή 221 εκατ.δολ. για να συνεχίσει την εξερεύνηση και την αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμής του στελέχους του τρυπανιού στο πεδίο Tortue που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 και 533 εκατ.δολ. μέγιστη μεταφορά στο κόστος ανάπτυξης μέχρι την εκκίνηση της παραγωγής στοTortue, συμπεριλαμβανομένου ενός μέρους της μηχανικής και σχεδιαστικής μελέτη που θα  ολοκληρωθεί το 2017, με στόχο την επίτευξη μιας τελικής επενδυτικής απόφασης από το 2018.
Η Kosmos, επίσης, θα λάβει μπόνους μέχρι και 2 δολάρια ανά βαρέλι για έως 1 δισ bbl υγρών καυσίμων, ως δικαιώματα παραγωγής που υπόκεινται σε ανακάλυψη μελλοντικών υγρών καυσίμων και των τιμών του πετρελαίου.
Ο Bob Dudley  διευθύνων σύμβουλος της BP, δήλωσε: «Πιστεύουμε η τεχνογνωσία μας στην αγορά του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με έναν εταίρο όπως η Kosmos, μαζί με την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός νέου κόμβου LNG στην Αφρική. "
Οι νέοι εταίροι προγραμματίζουν την επεξεργασία και τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Tortue σε εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου, τη μείωση του χρόνου ανάπτυξης και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του κεφαλαίου.
Το προτεινόμενο σχήμα θα μπορούσε να επεκταθεί σε φάσεις για να φιλοξενήσει τις μελλοντικές ανακαλύψεις φυσικού αερίου.
Εκτός από τα υπάρχοντα στοιχεία, οι εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε offshore στη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη και την Γκάμπια με Kosmos να ενεργεί ως φορέας έρευνας και την BP ως φορέας ανάπτυξης.
Με την επιφύλαξη της έγκρισης από τις κυβερνήσεις, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η κίνηση ακολουθεί η BP την εξαγορά του 10% της ADCO  στη χερσαία παραχώρηση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι (OGJ Online, 19η Δεκεμβρίου 2016).
Η BP τον περασμένο μήνα αγόρασε το  10%   στον τομέα του φυσικού αερίου Zohr στην Αίγυπτο από την  ENI SpA  



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης