Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη απειλεί Gazprom σε περίπτωση υποκλοπής από την Ουκρανία

Με διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη απειλεί Gazprom σε περίπτωση υποκλοπής από την Ουκρανία
Την ίδια στιγμή, η Gazprom συνεχίζει τη διαφοροποίηση των προμηθευτών φυσικού αερίου και την αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στις βασικές αγορές της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού
H Gazprom βλέπει ορισμένους κινδύνους στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, και σε περίπτωση που οι υποκλοπές φυσικού αερίου από την Ουκρανία παραμείνουν ατιμώρητες μπορεί να διακόψει τις προμήθειες προς την ΕΕ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom  Alexei Miller σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS.
"Πράγματι, υπάρχουν κίνδυνοι για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη (μέσω της Ουκρανίας).
Στη σύμβαση, η οποία υπεγράφη το 2009, καθορίσθηκαν σαφώς όλες οι περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Εάν η Ουκρανία ξεκινά υποκλοπή αερίου, τότε μπορεί είτε να μειωθεί η προσφορά από τον όγκο του παράνομου αέριου ή μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δυσανάλογη μείωση.
Αλλά μπορεί να σταματήσουν μαζικά οι παραδόσεις ακόμη και μετά από μία μόνο μη εξουσιοδοτημένη υποκλοπή του φυσικού αερίου », είπε ο Miller.
Η Gazprom αναμένει ενίσχυση των θέσεών της στις αγορές της Ευρώπης και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, η ρωσικού φυσικού αερίου που κατέχουν, δήλωσε τη Δευτέρα 19/12/2016 το Διοικητικό της Συμβούλιο μετά την συνεδρίαση του.
Η εταιρεία συνεχίζει συστηματικά την διαφοροποίηση των προμηθευτών φυσικού αερίου και την αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στις βασικές αγορές της Ευρώπης και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η υλοποίηση του Nord Stream 2, η κατασκευή στην Σιβηρία αγωγού αέριου (ανατολική διαδρομή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Κίνα) και η μονάδα επεξεργασίας αερίου Amursky είναι απολύτως σύμφωνη με τα χρονοδιαγράμματα ανέφερε η εταιρεία.
Οι μακροπρόθεσμες θέσεις της Gazprom παραμένουν σταθερές παρά τις αλλαγές του περιβάλλοντος και αυτό οφείλεται στα μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου, στην ανάπτυξη της παραγωγής και των υποδομών των μεταφορών, τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις και  την διαφοροποίηση των οδών εξαγωγής.

Προμήθειες σε χώρες μη μέλη της ΚΑΚ

Ο όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου προς τις χώρες μη μέλη της ΚΑΚ από την Gazprom το 2016 μπορεί να φθάσει περίπου τα 180 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνωντος συμβούλου της Gazprom  Alexei Miller.
"Η Gazprom θα παραδόσει ποσότητα ρεκόρ αερίου προς τις αγορές των τρίτων χωρών της ΚΑΚ.
Εκτιμούμε ότι το ποσό αυτό θα είναι περίπου 180 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», τόνισε ο Miller ενώ επεσήμανε ότι στις 29 Νοεμβρίου, η Gazprom κατέγραψε ρεκόρ μέγιστης ημερήσιας προσφοράς στην αγορά μη CIS με  614,5 εκατ κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
"Ο όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου προς τις αγορές του εξωτερικού έχουν φτάσει ένα απολύτως νέο επίπεδο. Βλέπουμε ότι σε γενικές γραμμές οι φετινοί όγκοι θα υπερβαίνουν τις ποσότητες του προηγούμενου έτους κατά 18 δις κυβικά μέτρα," κατέληξε ο Alexei Miller.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης