Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: H ενεργειακή Centrica ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία αγοράς blockchain

Βρετανία: H ενεργειακή Centrica ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία αγοράς  blockchain
Η Centrica ανακοίνωσε ότι η δοκιμή είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο έργο blockchain στη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε από έναν από τους έξι μεγάλους προμηθευτές ενέργειας
Η βρετανική εταιρεία προμήθεια ενέργειας Centrica πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμαστικά την λειτουργία τοπικής αγοράς ενέργειας αργότερα φέτος χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.
Το Blockchain παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα για τους καταναλωτές, να αγοράζουν και να πωλούν απευθείας μεταξύ τους και διερευνάται από διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τομέα της ενέργειας.
Η Centrica ανακοίνωσε ότι η δοκιμή είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο έργο blockchain στη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε από έναν από τους έξι μεγάλους προμηθευτές ενέργειας.
Το έργο θα δοκιμάσει μια σειρά ενεργειακών συναλλαγών που περιλαμβάνουν συναλλαγές μεταξύ ομίλων καθώς και  200 επιχειρήσεων με συμμετέχοντες στην αγορά, ανέφερε.
Η δοκιμή θα αποτελέσει μέρος του τοπικού έργου της Centrica στην αγορά ενέργειας στην Κορνουάλη της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, η οποία δοκιμάζει αρκετές τεχνολογίες, όπως οι συσκευές αποθήκευσης και η οικιακή παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών πάνελ οροφής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης