Διεθνή

Στην πώληση της Australia Aviation Business προχώρησε η Shell

Στην πώληση της Australia Aviation Business προχώρησε η Shell
Οι  δραστηριότητες της Shell στην Αυστραλία, οι οποίες περιλαμβάνουν την εξόρυξη παραγωγή και εμπορία του φυσικού αερίου, δεν επηρεάζονται από την συμφωνία.
Η Shell συμφώνησε στην μεταβίβαση της Australia Aviation Business στην Viva Energy Shell μετά την υπογραφή συμφωνίας ύψους 250 εκατ. δολ. με την Viva Energy Australia Pty Ltd (“Viva Energy”) για την πώληση της Shell Aviation Australia Pty.
 Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της πώλησης άλλων δραστηριοτήτων της Shell στη χώρα Viva Energy το 2014.
Στην υπογραφή συμφωνίας για την πώληση της Australia Aviation στην Viva Energy Shell έχει υπογράψει συμφωνία με την Viva Energy Australia Pty Ltd ( "Viva Ενέργεια") για την πώληση της Shell Aviation Australia Pty Ltd για συνολική αξία συναλλαγής περίπου $ 250 εκατ.δολάρια.
Το εμπορικό σήμα Shell θα παραμείνει ορατό σε όλο το δίκτυο ανεφοδιασμού των αερομεταφορών στη χώρα μέσω μιας συμφωνίας αδειοδότησης με το εμπορικό σήμα να είναι  μέρος της πώλησης.
Η Viva Energy θα συνεχίσει να προμηθεύει τους πελάτες της αεροπορίας με το σήμα Shell καυσίμου κάτω από τις υφιστάμενες συμβάσεις.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2017, καθώς υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Οι εργαζόμενοι της Shell Australia Aviation θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται από την εταιρεία με την νέα ιδιοκτησία.
Η Viva Energy πωλεί ήδη επώνυμα Shell καύσιμα και λιπαντικά με άδεια στην Αυστραλία και θα συνεχίσει να το κάνει, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μεταφορών τα οποία συμπληρώνουν πλέον την γκάμα της εταιρείας.
Οι  δραστηριότητες της Shell στην Αυστραλία, οι οποίες περιλαμβάνουν την εξόρυξη παραγωγή και εμπορία του φυσικού αερίου, δεν επηρεάζονται από την συμφωνία. Η Shell παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης