Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ ασκεί σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο

Η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ ασκεί σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο
Το Brent καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,16 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του πετρελαίου κατά την έναρξη της εβδομάδας, καθώς η αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή της κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες άνω του -1%, και συγκεκριμένα κατά -1,04%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,39 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,85% στα 73,16 δολ. ανά βαρέλι, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά τριών ετών στα οποία σκαρφάλωσε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά πέντε, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου 2018, στις 825 εξέδρες συνολικά, γεγονός που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάρτιο του 2015.
Η τρέχουσα παραγωγή των ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 10,59 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος αυξημένος κατά +25% σε σύγκριση με τα μέσα του 2016, με τη Ρωσία να αποτελεί πλέον τη μόνη χώρα που ξεπερνάει τις ΗΠΑ στην παραγωγή.
Ωστόσο, το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος του Ιράν αποτρέπει μία περαιτέρω πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.
«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν ενισχυμένες καθώς η αγορά είναι ως επί το πλείστον αισιόδοξη απέναντι στην πτώση των αποθεμάτων και στην προοπτική νέων κυρώσεων προς το Ιράν», τονίζει σε σημείωμά του ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu.
Επιπλέον, η μειωμένη παραγωγή στη Βενεζουέλα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ στη Λατινική Αμερική, καθώς και στην Αγκόλα, παρέχει επίσης στήριξη προς τις τιμές του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης