Διεθνή

Κέρδη 946 εκατ. ευρώ για την Eni το α’ 3μηνο 2018 – Στα 18 δισ. τα έσοδα

tags :
Κέρδη 946 εκατ. ευρώ για την Eni το α’ 3μηνο 2018 – Στα 18 δισ. τα έσοδα
Οριακή μεταβολή στα καθαρά κέρδη της Eni το α’ 3μηνο 2018
   
Καθαρά κέρδη ύψους 946 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Eni SpA, έναντι αντίστοιχης επίδοσης ύψους 965 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, με τα EBITDA, ωστόσο, να ενισχύονται κατά 32% σε ετήσια σύγκριση, στα 987 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη για την κολοσσιαία ενεργειακή εταιρείας της Ιταλίας ανήλθαν σε 18,07 δισεκ. ευρώ, επίδοση υποδεέστερη από τα 18,53 δισεκ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η Eni ανακοίνωσε πως το προσαρμοσμένο λειτουργικό κέρδος από τις δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής, αυξήθηκε κατά 47% στα 2,09 δισεκ. ευρώ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Claudio Descalz,i επιβεβαίωσε τον στόχο της εταιρείας για ουδέτερη ρευστότητα εντός του 2018 και μέση τιμή πώλησης του Brent στα 55 δολάρια ανά βαρέλι.
Ο ενεργειακός γίγαντας αναμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους περίπου 7,7 δισεκ. ευρώ για το 2018.

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Claudio Descalzi, ο οποίος έγινε -στις 25 Απριλίου 2018- δεκτός στην Λευκωσία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.
Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο Descalzi, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης