Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: H Pemex αναζητεί συνεργάτες για 7 πετρελαϊκές περιοχές

Μεξικό: H Pemex αναζητεί συνεργάτες για 7 πετρελαϊκές περιοχές
Η Pemex θα έχει μερίδιο 45% στις χερσαίες περιοχές που έχουν προγραμματιστεί να προκηρυχθούν στις 31 Οκτωβρίου
Η Επιτροπή Υδρογονανθράκων του Μεξικού (CNH) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex αναζητεί για εταίρους σε επτά περιοχές προκειμένου να σχηματίσουν κοινή επιχείρηση.
Η CNH δήλωσε ότι η Pemex θα έχει μερίδιο 45% στις χερσαίες περιοχές που έχουν προγραμματιστεί να προκηρυχθούν στις 31 Οκτωβρίου.
Η Pemex έχει μετριάσει τις προσδοκίες για το έτος μετά την αποτυχία να βρει συνεργάτες για την ανάπτυξη των Ayin-Batsil και Nobilis-Maximino, του οποίου η προσφορά ακυρώθηκε τον Δεκέμβριο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
Μέχρι τα μέσα του 2017, η Pemex εξέταζε 160 χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές για ανάπτυξη. Τώρα, μόνο επτά πιο μικρά χερσαία έργα σχεδιάζονται για συνεργασίες στις περιοχές, Chiapas και Tabasco, σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Enrique Pena Nieto θέσπισε μια ευρεία μεταρρύθμιση για την περίοδο 2013-2014 για να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου.
Η μεταρρύθμιση τερμάτισε το 75ετές μονοπώλιο της Pemex στον ενεργειακό τομέα, έναν από τους κυριότερους παραγωγούς εσόδων της χώρας.
Το Μεξικό έχει ανοίξει την  αγορά έρευνας, παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τη λιανική πώληση καυσίμων, σε ιδιώτες επενδυτές


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης