Διεθνή

Επί τα βελτίω αναθεωρούν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το α’ 3μηνο 2018, Barclays και Goldman

tags :
Επί τα βελτίω αναθεωρούν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το α’ 3μηνο 2018, Barclays και Goldman
Πιο αισιόδοξες για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το α’ 3μηνο 2018, οι Barclays και Goldman Sachs.  
 Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το πρώτο τρίμηνο του 2018, προχώρησαν οι Barclays και Goldman Sachs, επικαλούμενες τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις καταναλωτικές και εταιρικές δαπάνες, ειδικά στα διαρκή αγαθά.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα «βλέπει» πλέον στο 1,8% -σε ετήσια σύγκριση- τη μεγέθυνση του αμερικανικού ΑΕΠ τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης της τάξεως του 1,5%.
Σε ό,τι αφορά την επενδυτική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 2,2% το πρώτο τέταρτο του 2018, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επίδοση της τάξεως του 1,9%.
Σήμερα (26 Απριλίου 2018), επίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) Ατλάντα διατήρησε αμετάβλητη την αντίστοιχη πρόβλεψη, στο 2%.
Να επισημανθεί ότι η Bank of America Merrill Lynch αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 1,7% το πρώτο τρίμηνο 2018, με την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται στο 2,9%.
Η ανάπτυξη της οικονομίας των Η.Π.Α. διαμορφώθηκε στο 2,6% -σε ετήσια βάση- το τέταρτο τρίμηνο του 2017, έναντι 3,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Για το σύνολο του 2017, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, δηλαδή είχε πολύ καλύτερη πορεία από το 2016 όπου η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης