Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron:Πιθανότατα ο Trump θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Macron:Πιθανότατα ο Trump θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «νέα συμφωνία», πιο ολοκληρωμένη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εκτίμησε με εμφανή απογοήτευση ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τραμπ για το ζήτημα.
«Δεν έχω καμιά εσωτερική πληροφόρηση», αλλά «μου φαίνεται» ότι ο Τραμπ δεν είναι «πολύ πρόθυμος να υπερασπίσει» τη συμφωνία, σημείωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπενθυμίζοντας πως ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην εγκατάλειψη της συμφωνίας, ήταν «μια προεκλογική δέσμευση που είχε κάνει πολύ καιρό πριν».
Ο Τραμπ, για τον οποίο η συμφωνία που είχε συναφθεί τον Ιούλιο του 2015 είναι «η χειρότερη», αναμένεται να ανακοινώσει τη 12η Μαΐου αν θα «σκίσει» το κείμενο αυτό, προϊόν κοπιαστικών, διεξοδικών διαπραγματεύσεων.
Ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «νέα συμφωνία», πιο ολοκληρωμένη.
Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η πρόταση που έκανε στον Τραμπ προέκυψε κατόπιν συντονισμού «με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δεν ήταν απλά προσωπική του πρωτοβουλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης