Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Στην τελική ευθεία ο δεύτερος γύρος χορήγησης αδειών για πετρελαϊκή πεδία

Λίβανος: Στην τελική ευθεία ο δεύτερος γύρος χορήγησης αδειών για πετρελαϊκή πεδία
Ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Cesar Abi Khalil σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό δήλωσε ότι ζήτησε από την Λιβανέζικη Διοίκηση Πετρελαίου (LPA) την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο
Ο υπουργός  Ενέργειας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τρίτη 24/4/2018 ότι ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει η προετοιμασία για την ανάθεση της δεύτερης άδεια εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, χωρίς όμως να δοθεί το  χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί.
Το Φεβρουάριο ο Λίβανος υπέγραψε τις πρώτες συμφωνίες για την εξερεύνηση και παραγωγή για δύο από τα 10 υπεράκτια μπλοκ με μια κοινοπραξία της Total, της Eni και της Novatek.
Ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Cesar Abi Khalil σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό δήλωσε ότι ζήτησε από την Λιβανέζικη Διοίκηση Πετρελαίου (LPA) την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο.
"Δεν πρόκειται για την έναρξη του γύρου παραχώρησης αδειών, αλλά για την έναρξη των προετοιμασιών", δήλωσε ο κ. Khalil.
"Το LPA θα ξεκινήσει με τη διοργάνωση ενός εργαστηρίου για τη δημιουργία ενός σχεδίου για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης, την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα της πρώτης γεώτρησης" επεσήμανε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης