Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Raízen αγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Shell στην Αργεντινή έναντι 950 εκατ. δολ.

tags :
Η Raízen αγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Shell στην Αργεντινή έναντι  950 εκατ. δολ.
Η Raízen Combustiveis θα έχει μερίδιο αγοράς 20% στη διανομή καυσίμων στην Αργεντινή μετά την απόκτηση δικτύου 645 πρατηρίων καυσίμων στη χώρα
Η Βραζιλιάνικη Raizen Combustiveis συμφώνησε να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στην Αργεντινή από την Royal Dutch Shell PLC έναντι 950 εκατ. δολ., σύμφωνα  δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 24/4/2018.
Η Raízen Combustiveis, μια κοινοπραξία μεταξύ της βραζιλιάνικης  Cosan SA Indústria e Comércio και της Shell, θα έχει μερίδιο αγοράς 20% στη διανομή καυσίμων στην Αργεντινή μετά την απόκτηση δικτύου 645 πρατηρίων καυσίμων στη χώρα.
Η Raízen αποκτά επίσης ένα διυλιστήριο στο Μπουένος Άιρες, τους σταθμούς LPG και καυσίμων αεροσκαφών και ένα εργοστάσιο λιπαντικών, με ετήσια καθαρά έσοδα ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία στην Αργεντινή είναι παρόμοια με το μοντέλο της Shell στα κατάντη στοιχεία ενεργητικού στη Βραζιλία. Το δίκτυο των 6.200 πρατηρίων βενζίνης που χρησιμοποιεί το σήμα Shell ανήκει στην κοινή επιχείρηση με την Cosan.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης, η προσφορά της Raízen υπερέβη τις ανταγωνιστικές προσφορές της αργεντινής πετρελαϊκής εταιρείας YPF SA, της Χιλιανής  Quinenco και της Petrochina Co. της China National Petroleum Corp.
Οι επιχειρήσεις που αποκτήθηκαν από τη Raízen θα συνεχίσουν τις σχέσεις τους με τη Shell μέσω διαφόρων εμπορικών συμφωνιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν εκτιμώμενη αξία 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Shell.
Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα συμφέροντά της στο Vaca Muerta, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία της  Raízen, καθώς «βλέπει ουσιαστικό μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό στους πόρους σχιστόλιθου της Αργεντινής».
Η πώληση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Shell για την απλοποίηση του χαρτοφυλακίου της μέσω προγράμματος εκχώρησης αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2018 και ακολουθεί μια στρατηγική αναδιοργάνωση  της κατάντη  επιχείρησης στην Αργεντινή που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης