Διεθνή

Η Ρωσική Lukoil δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της πετρελαίου στο Ιράκ

Η Ρωσική Lukoil δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της πετρελαίου στο Ιράκ
α κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να μειώσουν την συνολική τους παραγωγή στα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με μέση ημερήσια μείωση 1,164 εκατομμύρια βαρέλια από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Η Ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil δεν σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της πετρελαίου στο Ιράκ το 2017, όπως δήλωσε σήμερα (19/12) ο πρόεδρος της εταιρείας Vagit Alekperov, διαψεύδοντας σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της εταιρείας Leonid Fedun.
Σύμφωνα με τον Fedun, η Ρωσική εταιρεία συζητά με την Ιρακινή κυβέρνηση το ενδεχόμενο «παγώματος» της παραγωγής της στην αραβική χώρα.
Σε δήλωσή του δε λίγο πριν τις 30 Νοεμβρίου, οπότε επιτεύχθηκε η συμφωνία του ΟΠΕΚ, είχε πει, ότι «είμαστε έτοιμοι για μείωση (της παραγωγής), αν υπάρξει μια οδηγία της (Ρωσικής) κυβέρνησης».
Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να μειώσουν την συνολική τους παραγωγή στα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με μέση ημερήσια μείωση 1,164 εκατομμύρια βαρέλια από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Επιπλέον, 11 χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να μειώσουν την συνολική τους παραγωγή κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα.
Από αυτή τη μείωση, η Ρωσία έχει αναλάβει την υποχρέωση να περικόψει την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης