Τελευταία Νέα
Διεθνή

6 στα 6 για την ConocoPhillips στην Αλάσκα - Ανακάλυψε νέα κοιτάσματα

6 στα 6 για την ConocoPhillips στην Αλάσκα - Ανακάλυψε νέα κοιτάσματα
Τα επόμενα πέντε χρόνια, προβλέπεται ότι η ConocoPhillips θα προσθέσει 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στον αγωγό Trans-Alaska φτάνοντας τα 650.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως
Η ConocoPhillips βρήκε πετρέλαιο και στα έξι πεδία της στην Αλάσκα.
Η πετρελαϊκή εταιρία έχει εκτιμήσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια βαρέλια ανακτήσιμου πετρελαίου στην περιοχή  Willow Discovery κατά μήκος της βορειοδυτικής Αλάσκας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων αποθεμάτων  και η ConocoPhillips σχεδιάζει να συνεχίσει τις έρευνες της στην περιοχή, εξαγοράζοντας παράλληλα και το σύνολο των δικαιωμάτων, έναντι 400 εκατ. δολαρίων, της Anadarko Petroleum.
Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, προβλέπεται ότι η ConocoPhillips θα προσθέσει 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στον αγωγό Trans-Alaska φτάνοντας τα 650.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αύξηση 18%.
Η ανακάλυψης της ConocoPhillips στην περιοχή Willow Discovery, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της Αλάσκας καθώς πολλά κοιτάσματα στην αμερικανική πολιτεία έχουν εξαντληθεί.
Ωστόσο εκτός της ConocoPhillips και άλλες εταιρίες σπεύσουν να επενδύσουν στην Αλάσκα.
Η Oil Search εξαγόρασε έναντι 400 εκατ. δολαρίων δικαιώματα εξερεύνησης σε κοίτασμα στην περιοχή Nanushuk.
Το κοίτασμα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Pikka, περιοχή η οποία έχει εκτιμώμενα αποθέματα 1,2 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου (ορισμένες πηγές έχουν αναφερθεί ακόμη και μέχρι 3 δισεκατομμύρια βαρέλια).
Η ισπανική εταιρεία Repsol κατέχει ένα ακόμη σημαντικό τμήμα ερευνών στο συγκεκριμένο κοίτασμα.
Η αναζήτηση πετρελαίου είναι βολική για τις οικονομικές προοπτικές της αμερικανικής πολιτείας, καθώς η πρώτη προγραμματισμένη επένδυση θα μπορούσε να ανέρχεται από 4 δισ. έως 6 δισ. δολάρια, με στόχο να περάσει το πετρέλαιο τους μέσω του αγωγού trans-Alaska μέχρι το 2023.
Τώρα, η διοίκηση του Trump προωθεί μια νομοθεσία που θα επιτρέψει τη γεώτρηση στο τεράστιο Αρκτικό Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής μια παρθένα περιοχή των 19,6 εκατομμυρίων στρεμμάτων.
Ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθλως οι επικριτές επισημαίνουν την κρισιμότητα της περιοχής και την απειλή που θα δημιουργούσε στον πληθυσμό των αποδημητικών πουλιών caribou από την οποία εξαρτώνται οι γηγενείς πληθυσμοί Gwich'in.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης