Διεθνή

Το φιλόδοξο ενεργειακό σχέδιο της Κίνας - Ποιοι στόχοι υλοποιούνται

Το φιλόδοξο ενεργειακό σχέδιο της Κίνας - Ποιοι στόχοι υλοποιούνται
Νέοι στόχοι για την Κίνα στον τομέα της ενέργειας
Η Κίνα σκοπεύει να προμηθεύσει μια νέα οικονομική ζώνη που χτίζεται κοντά στο Πεκίνο, γνωστή ως Νέα Περιοχή Xiongan, με 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Αυτός ο στόχος αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου πλάνου από τον Πρόεδρο Xi Jinping με την τεχνολογία και την καινοτομία να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η ηλεκτρική ενέργεια θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της κατανάλωσης ενέργειας στο Xiongan ενώ η State Grid Corp. της Κίνας έχει ιδρύσει θυγατρική για να διευκολύνει το σχεδιασμό του δικτύου, σύμφωνα με την έκθεση.



Η Κίνα ο μεγαλύτερος επενδυτής καθαρής ενέργειας στον κόσμο, θέλει να καταστήσει τη Xiongan μια βιώσιμη πόλη καθώς λειτουργεί για να καλύψει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.
Το έθνος ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εγκαταστήσει τη νέα πόλη νοτιοδυτικά του Πεκίνου περισσότερο από ένα χρόνο στο πλαίσιο του οράματος για τη μετατόπιση διαφόρων βιομηχανιών και κυβερνητικών λειτουργιών από την πρωτεύουσα και τη δημιουργία μιας νέας οικονομικής ζώνης.
«Η νέα πόλη είναι σαν λευκό χαρτί, άρα εύκολο στη σχεδίασή του» δήλωσε ο Peng Peng, γενικός γραμματέας της China New Investment & Financing Alliance, μιας βιομηχανικής ομάδας. "Η νέα πόλη θα λειτουργήσει ως οδηγός για τις υπάρχουσες πόλεις" για να βελτιώσει την υποδομή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης