Διεθνή

Την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Οδησσό σχεδιάζει η ουκρανική Power Resources

Την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Οδησσό σχεδιάζει η ουκρανική Power Resources
«Έχουμε επιλέξει την περιοχή της Οδησσού, επειδή διαθέτει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους αιολικής ενέργειας» τόνισε ο CEO της Power Resources
Αιολικό πάρκο στην περιοχή της Οδησσού σχεδιάζει να κατασκευάσει η Power Resources της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, η κατασκευή ανεμογεννητριών πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η τοποθέτηση 26 ανεμογεννητριών με συνολική χωρητικότητα 100 μεγαβάτ στην περιοχή Lymansky μεταξύ των χωριών Vyzyrka και Liubopil. Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν ήδη συναντηθεί με την ηγεσία των κοινοτήτων και των χωριών που βρίσκονται γύρω από την περιοχή όπου προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου, δήλωσε η περιφερειακή διοίκηση.
«Έχουμε επιλέξει την περιοχή της Οδησσού, επειδή διαθέτει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους αιολικής ενέργειας. Τώρα επιλέγουμε έναν κατασκευαστή στροβίλων και διεξάγουμε συνομιλίες με επενδυτές που μπορούν να παράσχουν τη χρηματοδότηση. Το πρώτο πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ και τον Οκτώβριο αφού λάβουμε οικοδομική άδεια, θα ξεκινήσουμε αμέσως» τόνισε ο CEO της εταιρείας Peter Gish.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης