Διεθνή

Τα νέα σχέδια της Αυστραλίας στον τομέα της ενέργειας

Τα νέα σχέδια της Αυστραλίας στον τομέα της ενέργειας
Η έκρηξη της ηλιακής ενέργειας ωθείται από μεγάλα και μικρά ηλιακά έργα
Τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς θέτει η Αυστραλία έπειτα από τον διορισμό Συμβουλίου Ενεργειακής Ασφάλειας, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, η απόφαση «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της παροχής ενός πιο αξιόπιστου ενεργειακού συστήματος, στο πλαίσιο της μετάβασης σε μια εποχή με χαμηλές εκπομπές άνθρακα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Josh Frydenberg.
Ενώ η βασική ιδέα της εγγύησης έχει προσελκύσει την προκαταρκτική υποστήριξη από σημαντικές ομάδες επιχειρηματικών λόμπι και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του έθνους όπως η BHP Billiton Ltd., αντιμετωπίζει ένα πιο δύσκολο έργο να κερδίσει ομόφωνη πολιτική στήριξη.
Οι πολιτείες του Κουίνσλαντ και της Βικτώριας εξακολουθούν να ανησυχούν για ό, τι βλέπουν ως μέτριο στόχο της εγγύησης να μειώσουν τα επίπεδα εκπομπών του 2005 κατά 26% μέχρι το 2030.
Οι υποστηρικτές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προειδοποίησαν ότι η απόφαση του Turnbull να απομακρυνθεί από τον στόχο της καθαρής ενέργειας θα σημαίνει μείωση της επένδυσης στην καθαρή ενέργεια που θα οδηγήσει σε άλμα στις τιμές ενέργειας.
Η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι το μειωμένο κόστος σημαίνει ότι οι τεχνολογίες δεν χρειάζονται πλέον κυβερνητικές επιδοτήσεις για να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με στοιχεία αυστραλιανής εταιρείας ενέργειας, ένα στα πέντε σπίτια της χώρας διαθέτει πλέον φωτοβολταϊκά στην οροφή του.
Μάλιστα στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας σε 30% των σπιτιών παράγουν ηλιακή ενέργεια.

Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία έχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, ο κύριος λόγος της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας είναι το χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης