Διεθνή

Νιγηρία: H Shell θα επενδύσει 15 δισ. δολ - Ενδιαφέρον για τον πετρελαϊκό τομέα

Νιγηρία: H Shell θα επενδύσει 15 δισ. δολ - Ενδιαφέρον για τον πετρελαϊκό τομέα
Η Νιγηρία είναι μια σημαντική χώρα για τη Shell, βλέπουμε καλές ευκαιρίες για πιθανή επένδυση", φέρνοντας ως παράδειγμα το πετρελαϊκό πεδίο Bonga και την επέκταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shell
Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Muhammadu Buhari συναντήθηκε με την Shell την Τετάρτη 18/4/2018 ως μέρος των συνομιλιών που είχε σύμφωνα με τις οποίες ότι θα εξασφαλίσουν επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων στη χώρα του.
"Είδα τη Shell Group, ήρθαν εδώ, με είδαν, ετοιμάζονται να επενδύσουν 15 δισεκατομμύρια δολάρια στη Νιγηρία ... ", δήλωσε ο Buhari στο Commonwealth Business Forum στο Λονδίνο την Τετάρτη στο οποίο μιλούσε ως μέλος επιτροπής για την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των χωρών της Κοινοπολιτείας.
Σύμφωνα με το CNBC η Shell επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί, αλλά δεν αναφέρθηκε στο μέγεθος της συγκεκριμένης επένδυσης.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: "Η Νιγηρία είναι μια σημαντική χώρα για τη Shell, βλέπουμε καλές ευκαιρίες για πιθανή επένδυση", φέρνοντας ως παράδειγμα το πετρελαϊκό πεδίο Bonga και την επέκταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου. "Και τα δύο έργα υπόκεινται σε μελλοντική τελική επενδυτική απόφαση και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας και την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση σε κάθε περίπτωση".
Στη δήλωση της Shell επισημαίνεται ότι: "Οι πιθανές επενδύσεις αποτελούν επιλογές ως προς τα μακροπρόθεσμα σχέδια μας και εντασσόταν στο εύρος των κεφαλαιουχικών μας δαπανών από 25 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εάν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μαζί τους".
Η αστάθεια των τιμών του πετρελαίου έχει πλήξει την οικονομία της Νιγηρίας. Το 2016, η χώρα υπέστη την πρώτη της πλήρη ύφεση σε 25 χρόνια. Η οικονομική ανάπτυξη παραμένει υποτονική, αναμένεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να είναι 2,1%για το 2018, πολύ κάτω από το μέσο όρο της αναδυόμενης αγοράς 4,9%.
Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει περίπου το 35% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης