Διεθνή

Η Eni δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κοινοπραξία με την Rosneft λόγω των κυρώσεων

tags :
Η Eni δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κοινοπραξία με την Rosneft λόγω των κυρώσεων
Η Eni, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, διεύρυνε πέρυσι συμφωνία συνεργασίας με την Rosneft προκειμένου  να εξερευνήσει τη Ρωσική Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Μαύρη Θάλασσα
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κοινοπραξία του με τη Ρωσική Rosneft παρά τις κλιμακούμενες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Eni την Τετάρτη 18/4/2018.
"Σίγουρα δεν έχουμε αποσυρθεί, δουλεύουμε μαζί τους", δήλωσε ο γενικός διευθυντής Claudio Descalzi στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
Η Eni, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, διεύρυνε πέρυσι συμφωνία συνεργασίας με την Rosneft προκειμένου  να εξερευνήσει τη Ρωσική Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Μαύρη Θάλασσα και να εξετάσουν μαζί τις ευκαιρίες.
Ωστόσο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σημαντικές νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας νωρίτερα αυτό το μήνα, οδήγησε  εταιρείες που συνεργάζονται με τη Rosneft να επανεξετάσουν τις συμφωνίες.
"Πρέπει να δούμε γιατί έχουν επιβληθεί περισσότερες κυρώσεις και πώς θα εφαρμοστούν, αλλά δεν έχουμε «κλείσει» τις σχέσεις με τη Rosneft. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ", δήλωσε ο Descalzi.
Τον Μάρτιο, η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από κάποιες κοινοπραξίες με τη Rosneft, λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2014.
Τον περασμένο μήνα, πηγή του Reuters, δήλωσε ότι Rosneft και Eni δεν κατάφεραν να κάνουν μια εμπορική ανακάλυψη πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι γεωτρήσεις αποδείχθηκαν ξηρές.
Ο Descalzi, ο οποίος αναγνώρισε ότι δεν είχαν ανακαλύψει πολλά στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ότι οι δύο εταιρείες τώρα  στρέφονται βόρεια σε γεωτρήσεις στη Ρωσική Θάλασσα του Μπάρεντς.
Η Eni αγοράζει περίπου 21 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία, καλύπτοντας το 29% του εφοδιασμού της Ιταλίας με φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης