Διεθνή

Σε 3 GW αναμένεται να φτάσει η αύξηση χωρητικότητας της αιολικής ενέργειας στην Ινδία το 2019

Σε 3 GW αναμένεται να φτάσει η αύξηση χωρητικότητας της αιολικής ενέργειας στην Ινδία το 2019
Σύμφωνα με την ICRA, η χαμηλή προσφορά δυναμικότητας το 2018 οφειλόταν στη μετάβαση του κλάδου σε ανταγωνιστικό καθεστώς αγορών ηλεκτρικής ενέργειας
Το επόμενο έτος αναμένεται να βελτιωθεί ο τομέας της αιολικής ενέργειας έπειτα από την προσθήκη χωρητικότητας που θα πραγματοποιηθεί, καθώς το 2018 παρατηρήθηκε μια αδύναμη απόδοση στην Ινδία.
Ειδικότερα, ο τομέας αιολικής ενέργειας σημείωσε προσθήκη χωρητικότητας μόλις 1,7 GW το 2018, η οποία είναι σημαντική πτώση από τη χωρητικότητα 5,5 GW που προστέθηκε το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία αξιολόγησης ICRA.
Σύμφωνα με την ICRA, η χαμηλή προσφορά δυναμικότητας το 2018 οφειλόταν στη μετάβαση του κλάδου σε ανταγωνιστικό καθεστώς αγορών ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται στην προσφορά.
Παλαιότερα η πρακτική ήταν ένα καθεστώς τροφοδοσίας σε τιμολόγια, όπου τα επιτόκια καθορίζονταν από τις αντίστοιχες κρατικές ρυθμιστικές αρχές ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ο Sabyasachi Majumdar, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Ομίλου, ICRA Ratings, δήλωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 η Solar Energy Corporation της Ινδίας και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη Γκουτζαράτ, Μαχαράστρα και Ταμίλ Ναντού είχαν προβεί σε προσφορές ισχύος 7.5 gigawatts. "Αυτή η παραγωγική ικανότητα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους 6-18 μήνες, γεγονός που θα ενισχύσει την προσθήκη δυναμικότητας το 2019 και το 2020", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης