Διεθνή

Οι προσφορές για το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία

Οι προσφορές για το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία
Την εξάρτησή της από το αργό και το φυσικό αέριο προσπαθεί να μειώσει η Σαουδική Αραβία
Τέσσερις προσφορές για το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας έλαβε η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με ξένες πηγές που δεν επιθυμούν να μείνουν ανώνυμες λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
Ειδικότερα, οι διαγωνιζόμενοι για το έργο των 400 MW είναι η ACWA Power, οι μονάδες ανανεώσιμης ενέργειας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας EDF, η Enel και η διεθνής δύναμη της Engie, σύμφωνα με σημείωμα από το Γραφείο Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας.
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, σχεδιάζει να αναπτύξει 9,5 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2023 σε μια πρώτη ώθηση για να μειώσει την εξάρτησή της από το αργό και το φυσικό αέριο.
Το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στην πόλη Dumat Al Janda στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, θα είναι το πρώτο του είδους του στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στο βορειανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας οι ευνοϊκοί άνεμοι μπορούν να συνδράμουν στην παραγωγή ενέργειας. Τον Ιανουάριο του 2017 άλλωστε λειτούργησε η πρώτη ανεμογεννήτρια στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Saudi Arabian Oil Co.
Τέλος, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνική SoftBank Group Corp. υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης τον περασμένο μήνα για να αναπτύξουν 200 gigawatts χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης