Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο εμπορικό φορτίο LNG από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ πλέει προς την Ασία

Το πρώτο εμπορικό φορτίο LNG από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ πλέει προς την Ασία
Το Adam LNG εγκατέλειψε το τερματικό σταθμό Dominion's Cove Point στο Maryland -   Το φορτίο πρόκειται να περάσει από το κανάλι του Σουέζ
Η πρώτη εξαγωγή φυσικού αερίου από την ανατολική ακτή των Η.Π.Α έχει ... «σαλπάρει».
O τερματικός σταθμός Point Dominic Energy Inc. του Cove Point στο Μέριλαντ απέστελει το πρώτο εμπορικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου τη Δευτέρα 16/4/2018, ανεβάζοντας επισήμως τον συνολικό αριθμό αμερικανών εξαγωγών υπερψυγμένου καυσίμου σε δύο.
Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση ήταν τελικά έτοιμη να εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμες συμβάσεις μετά από περισσότερα από τρία χρόνια κατασκευής, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό Sabine Pass της Cheniere Energy Inc.
Η εκκίνηση του Cove Point επιταχύνει την εμφάνιση της Αμερικής ως «παίκτη» παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και αναμένεται να προκαλέσει την Αυστραλία και το Κατάρ για την παγκόσμια κυριαρχία τα επόμενα πέντε χρόνια. Τρεις ακόμη τερματικοί σταθμοί εξαγωγής ενδέχεται να ανοίξουν στην ακτή του Κόλπου μέχρι το 2019.
Ενώ η Ανατολική Ακτή του Cove Point θα μπορούσε να δώσει ένα πλεονέκτημα σε ανταγωνισμό για τις εξαγωγές προς την Ευρώπη, το πρώτο πλοίο ενδέχεται να κατευθυνθεί προς την Ασία.
Το δεξαμενόπλοιο Adam LNG άφησε το Cove Point νωρίς τη Δευτέρα 16/4/2018, και κατευθύνεται προς τη διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης του πλοίου από το Bloomberg.
Η Dominion έχει συμφωνίες πώλησης φυσικού αερίου στην GAIL India Ltd. και με μια κοινή επιχείρηση των Sumitomo Corp. και Tokyo Gas Co., αλλά τα cargo LNG μερικές φορές μεταπωλούνται κατά την διάρκεια της  μεταφορά τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης