Διεθνή

Οι δεσμεύσεις της BP για τον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι δεσμεύσεις της BP για τον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Την δέσμευσή της για να εργαστεί και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δημοσίευσε σε έκθεσή της η BP για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε ότι η έκθεση ορίζει σαφείς βραχυπρόθεσμους στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις λειτουργίες της BP. Αυτοί οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και πρόκειται να επιτευχθούν έως το 2025.
Η BP σκοπεύει να διατηρήσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της σε επίπεδα κάτω του 2015 μέχρι το 2025, παρά τα σχέδια για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η έκθεση.
Παράλληλα, η BP στοχεύει να προχωρήσει στη μείωση κατά 3,5 εκατομμυρίων τόνων ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν σε διοξείδιο του άνθρακα σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι το 2025, σύμφωνα με την έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση, "η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε όλες τις επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από τη νέα τεχνολογία, ο περιορισμός της έντασης εκπομπών μεθανίου και η μείωση της έκρηξης πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να οδηγήσει σε μόνιμες και ποσοτικά μετρήσιμες μειώσεις των εκπομπών’’.
Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία «η BP είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις εκπομπές μεθανίου - το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου αλλά και ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου - από τις δραστηριότητές της. Η BP στοχεύει στον περιορισμό της έντασης του μεθανίου - στις εκπομπές μεθανίου από τις δραστηριότητές της να αγοράσει ως ποσοστό αυτού του φυσικού αερίου - στο 0,2 τοις εκατό σε όλες τις πετρελαϊκές και αεροπορικές επιχειρήσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης