Διεθνή

Τα πεδία συνεργασίας των υπουργών Ενέργειας Γερμανίας - Τουρκίας

Τα πεδία συνεργασίας των υπουργών Ενέργειας Γερμανίας - Τουρκίας
Περιβάλλον και ενέργεια στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων
Σε μια σειρά από σημαντικά θέματα αναφέρθηκαν οι υπουργοί Ενέργειας της Τουρκίας και της Γερμανίας στο συνέδριο που έλαβε χώρα χθες (16/4) στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, Berat Albayrak (Τουρκία) και ο ομόλογός του Peter Altmaier (Γερμανία) δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, βάζοντας τέλος στις μακροχρόνιες ρήξεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει γεωπολιτική αναταραχή στην Μέση Ανατολή.
«Για την Τουρκία, η Γερμανία είναι ένας σημαντικός και απαραίτητος σύμμαχος. Η Τουρκία στοχεύει να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία θα είναι ρεαλιστική και ωφελιμιστική» υπογράμμισε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Berat Albayrak προσθέτοντας ότι: «Τουρκία και Γερμανία θα διευρύνουν τη συνεργασία τους στην οικονομία, το εμπόριο και τους ενεργειακούς τομείς».
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Peter Altmaier ανέφερε ότι: «Ο υπουργός Albayrak και εγώ συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων η περιβαλλοντική πολιτική, η κλιματική αλλαγή και οι ανανεώσιμες ενέργειες βρίσκονται στο προσκήνιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης