Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η.Π.Α : Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολ. για την ασφάλεια των δικτύων ενέργειας

Η.Π.Α : Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολ. για την ασφάλεια των δικτύων ενέργειας
Το υπουργείο Ενέργειας θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια του δικτύου πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού μετά τις επιθέσεις σε επικοινωνίες αγωγών
Οι Η.Π.Α. θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα που στοχεύει στην καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Η απόφαση ελήφθη  λιγότερο από ένα μήνα μετά από επιθέσεις στο διαδίκτυο που έχουν προκαλέσει ηλεκτρονικές επικοινωνίες για αρκετούς φορείς εκμετάλλευσης αγωγών.
Σύμφωνα με το Bloomberg η αρμόδια αρχή θα διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια επιχορηγήσεων για έργα που επιδιώκουν νέες προσεγγίσεις προκειμένου να καταστήσουν τον ενεργειακό τομέα πιο ανθεκτικό στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση τη Δευτέρα 16/4/2018.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, τουλάχιστον επτά εταιρείες αγωγών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών τους έκλεισαν, ενώ πέντε επιβεβαίωσαν ότι οι διαταραχές προκλήθηκαν από μια επίθεση στο διαδίκτυο.
 Η απειλή ακολούθησε μια προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ τον Μάρτιο ότι ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους.
Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Ενέργειας, Rick Perry, ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 96 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία γραφείου αντιμετώπισης απειλών στον κυβερνοχώρο για την ενέργεια.
"Η ασφάλεια του κυβερνοχώρου είναι μια εθνική προτεραιότητα που απαιτεί το επόμενο κύμα προηγμένων τεχνολογιών για τη δημιουργία πιο ασφαλών και ανθεκτικών συστημάτων", δήλωσε ο Perry τη Δευτέρα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης