Διεθνή

Die Welt: Παγώνει οριστικά η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Die Welt: Παγώνει οριστικά η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια  της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις επισημάνεις της έκθεσης, της ΕΕ, την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια  της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας»
Η Τουρκία δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειές της να ενταχθεί στην ΕΕ, σύμφωνα με την επικείμενη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας, όπως αναφέρει γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την ΕΕ», τονίζει η Κομισιόν σε ένα σχέδιο έκθεσης σχετικά με τις ενταξιακές προσπάθειες της Τουρκίας.
 Η έκθεση διαπιστώνει ότι η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα πίσω «στους τομείς της δικαιοσύνης, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελευθερίας έκφρασης».
Σύμφωνα με τις επισημάνεις της έκθεσης «υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια  της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
 Αντίθετα, αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να αντιστρέψει την τρέχουσα αρνητική τάση στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κήρυξε για πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης το 2016, μετά την απόπειρα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, με στόχο την ανατροπή της ηγεσίας του.
Οι Βρυξέλλες ζητούν από την Τουρκία να θέσει «τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς καθυστέρηση».
Η προσφυγή της τουρκικής κυβέρνησης σε «υπερβολικά αυταρχικά μέτρα» μετά από το πραξικόπημα, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών απολύσεων και συλλήψεων, εξακολουθεί να προκαλεί «σοβαρές ανησυχίες», σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής την οποία φέρνει στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδας.
Οι οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, ωστόσο, καταδεικνύουν ότι είναι μια «πολύ προηγμένη» και «λειτουργική οικονομία της αγοράς», σύμφωνα με τη Die Welt.
Η Τουρκία καταβάλλει επίσης «εξαιρετικές προσπάθειες» για τη φιλοξενία των τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων στη χώρα.
Η συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ για τη διαχείριση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, «συνεχίζει να φέρνει συγκεκριμένα και σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση των παράνομων και επικίνδυνων διαβάσεων και τη διάσωση ζωών στη Μεσόγειο».
Πηγή:
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης