Διεθνή

Macron: Οι επιδρομές στην Συρία θα επηρεάσουν τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας

Macron: Οι επιδρομές στην Συρία θα επηρεάσουν τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας
Μεταξύ άλλων επισήμανε, πως η Γαλλία ήταν αυτή που έπεισε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε σε συνέντευξή του, πως τα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία, δεν σημαίνουν την κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας αυτής
Στις εξελίξεις στη Συρία μετά τις επιδρομές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του απόψε (15/4/2018) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Μεταξύ άλλων επισήμανε, πως η Γαλλία ήταν αυτή που έπεισε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία και να μην αποχωρήσει, όπως είχε διακηρύξει.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε στο διάγγελμά του, πως τα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία, δεν σημαίνουν την κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας αυτής
Επίσης εκτίμησε, πως οι επιδρομές στη Συρία θα επιδράσουν στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την έλλειψη ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ πριν προβεί στις επιδρομές κατά της Συρίας, λέγοντας πως παρενέβη η «διεθνής κοινότητα».
«Έχουμε πλήρη διεθνή νομιμότητα να ενεργούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε ο Macron για να προσθέσει:
«Τρία μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν παρέμβει».
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Σύρος πρόεδρος Bashar al Assad ψεύδονταν εξαρχής  σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από δυνάμεις του.
Ο Macron επιβεβαίωσε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στη Συρία χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, κυρίως αέριο με χλώριο, προσθέτοντας ότι «η προτεραιότητα για τη στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας παραμένει στον αγώνα κατά της ISIS» και ότι οι  «επιδρομές ακριβείας» δεν προκάλεσαν παράπλευρες ζημίες στις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή:www.bankingnews.gr
news@worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης