Διεθνή

Άνοιγμα στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιταλία «βλέπει» ο CEO της Enel

Άνοιγμα στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιταλία «βλέπει» ο CEO της Enel
Η Enel που εδρεύει στη Ρώμη επιδιώκει να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά.
Οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές ρύπων που ζημιώνουν το περιβάλλον, ωθούν όλο και περισσότερους καταναλωτές στην αγορά των συγκεκριμένων τύπων αυτοκινήτων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel SpA Francesco Starace σε συνέντευξή του στο Λονδίνο υπογράμμισε ότι δυνατός παράγοντας που συντελεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι η επιθυμία των Ιταλών να είναι μοντέρνοι και εκσυγχρονισμένοι.
«Στους Ιταλούς αρέσουν πολύ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχοντας αυτό για δεδομένο, η αγορά στην Ιταλία θα σημειώσει άνοδο» συμπλήρωσε αναφέροντας το παράδειγμα ενός 62χρονου που έχει στην κατοχή του δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα Tesla και μια BMW.
Οι ετήσιες πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τριμηνιαία ανάπτυξη κατά μέσο όρο 14% μεταξύ 2015 και 2017.
Οι αριθμοί αυτοί είναι σύμφωνοι με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Η Enel που εδρεύει στη Ρώμη επιδιώκει να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά, συνεργαζόμενη με αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen AG, για να συνδέσει την πώληση σταθμών φόρτισης με αυτοκίνητα.
Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης μεταξύ 100 εκατομμυρίων ευρώ (124 εκατομμύρια δολάρια) και 300 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση έως 14.000 σταθμών φόρτισης μέχρι το 2022.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, η Εnel πρόκειται να πουλήσει δύο μεγάλες μονάδες βιομάζας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης