Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την παύση εξαγωγής τιτανίου στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Ρωσία

Την παύση εξαγωγής τιτανίου στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Ρωσία
Σκληρά μέτρα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ρωσίας
Το Συμβούλιο Ομοσπονδίας της Ρωσίας σκοπεύει να εγκρίνει αντι-κυρώσεις εναντίον των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα ενδέχεται να απαγορεύσει τις εξαγωγές τιτανίου σε αεροσκάφη κολοσσού Boeing, σύμφωνα με τον Ρώσο γερουσιαστή Sergey Ryabukhin.
«Ανάμεσα στα σπάνια μέταλλα που παρέχει η Ρωσία στις ΗΠΑ θεωρείται το τιτάνιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τον τεχνολογικό κύκλο παραγωγής του Boeing» δήλωσε ο Ryabukhin στο RIA Novosti.
Μάλιστα, διάφοροι κύκλοι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, αναφέρουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα περιλαμβάνει τη λήξη της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, της κατασκευής αεροσκαφών και του εναέριου χώρου.
Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η παύση προμήθειας τιτανίου για τα αεροσκάφη τύπου Boeing.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα μπορούσαν επίσης να απαγορευτούν από τη συμμετοχή σε ρωσικές συμφωνίες ιδιωτικοποίησης. Αυτή τη στιγμή, στον κατάλογο των νομικών οντοτήτων που μπορούν να οργανώσουν συναλλαγές ιδιωτικοποίησης στη Ρωσία περιλαμβάνονται οι Goldman Sachs, η JP Morgan, η Credit Suisse, η Morgan Stanley, η BNP Paribas, η UBS, η Citi και αρκετές άλλες ξένες τράπεζες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης