Διεθνή

Ανησυχία Macron και Merkel για τη Συρία - Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών

Ανησυχία Macron και Merkel για τη Συρία - Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Macron και Merkel "εξέφρασαν τη λύπη τους για το μπλοκάρισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι αποφάσεις του οποίου δεν γίνονται σεβαστές"
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εm. Macron και η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα 12/4/2018 την κατάσταση για την Συρία και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το "μπλοκάρισμα" στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν "την κοινή ανησυχία τους" μετά τις "απαράδεκτες επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 7 Απριλίου στη Συρία" αναφέρεται στην ανακοίνωσε που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.
Παράλληλα, "εξέφρασαν τη λύπη τους για το μπλοκάρισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι αποφάσεις του οποίου δεν γίνονται σεβαστές", συνεχίζει η ανακοίνωση "δείχνοντας" εμμέσως τη Ρωσία.
Δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, απειλούν το καθεστώς της Δαμασκού με βαλλιστικά πλήγματα σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα. Η συριακή κυβέρνηση πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για μια τέτοια επίθεση.
Την Τρίτη η Μόσχα άσκησε βάτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος που στόχευε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού που θα αναλάμβανε να ερευνήσει τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης