Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα φιλόδοξα σχέδια της Πολωνίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας

Τα φιλόδοξα σχέδια της Πολωνίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας
Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σε πρώτο πλάνο για την εκκίνηση της διαδικασίας
Ο κρατικός Πολωνικός Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς (PSE), δήλωσε ότι στην Πολωνία μπορούν να εγκατασταθούν έως και 8 GW αιολικής δυναμικότητας ανοικτής θάλασσας.
Ο πρόεδρος του PSE Eryk Ksosowski δήλωσε ότι 4 GW αιολικής ενέργειας στην ανοιχτή θάλασσα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στην πολωνική Βαλτική Θάλασσα έως το 2026/27 με μέγιστο όριο 8 GW μακροπρόθεσμα.
Η Πολωνία έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας στην υπεράκτια αλυσίδα ανεφοδιασμού τα τελευταία χρόνια με σημαντικές επενδύσεις στην κατασκευή θεμελίων στροβίλων, με την πολωνική βιομηχανία ενέργειας να υποστηρίζει 12.000 θέσεις εργασίας.
Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά με την ανάπτυξη μιας εγχώριας αιολικής αγοράς αιολικής ενέργειας.
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική είδηση η εκκίνηση της πολωνικής αγοράς αιολικής ενέργειας. Έπειτα από μια περίοδο στασιμότητας στην αιολική ενέργεια, η Πολωνία επανέρχεται στον ευρωπαϊκό χάρτη αιολικής ενέργειας. Οι δεξιότητες και η βιομηχανική εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για την κάλυψη αυτών των όγκων έχουν τεθεί σε εφαρμογή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης