Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χορήγηση των τελικών αδειών διέλευσης για το Nord Stream II από την Φινλανδία

Χορήγηση των τελικών αδειών διέλευσης για το Nord Stream II από την Φινλανδία
Ο αγωγός διέρχεται από τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία
Το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II έλαβε τη δεύτερη από τις δύο άδειες που απαιτούνται για την κατασκευή και λειτουργία του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου στη φινλανδική αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία ανάπτυξης έργων Nord Stream II AG.
Ο περιφερειακός διοικητικός οργανισμός της Νότιας Φινλανδίας, σύμφωνα με τον νόμο περί υδάτων, χορήγησε τη δεύτερη άδεια που απαιτείται για την κατασκευή και τη λειτουργία του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Φινλανδίας, εξασφαλίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης αδειών στη Φινλανδία.
Η δεύτερη άδεια απορρέει από τη χορήγηση της πρώτης άδειας από την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα για συγκατάθεση για χρήση της ΑΟΖ της Φινλανδίας.
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το έργο μας. Μετά από μια λεπτομερή ανάλυση και εκτενή δέσμευση οι φινλανδικές αρχές ενέκριναν τα λεπτομερή μας σχέδια για την κατασκευή και λειτουργία του φινλανδικού τμήματος 374 χιλιομέτρων του αγωγού Nord Stream II μήκους 1.230 χιλιομέτρων" δήλωσε ο Tore Granskog, διευθυντής αδειοδότησης της Φινλανδίας στη Nord Stream II AG.
Ο Nord Stream 2 θα διπλασιάσει την υπάρχουσα ετήσια παραγωγική ικανότητα του αγωγού Nord Stream ύψους 55 δισ. κυβικών μέτρων.
Ο αγωγός διέρχεται από τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία.
Τέλος, ο αγωγός θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης