Διεθνή

ONGC Videsh και CNPC αναζητούν πετρελαϊκές επενδύσεις στο Εκουαδόρ

tags :
ONGC Videsh και CNPC αναζητούν  πετρελαϊκές επενδύσεις στο Εκουαδόρ
Ινδικές και κινεζικές εταιρείες βολιδοσκοπούν έργα σε πετρελαϊκα πεδία
Η ινδική πετρελαϊκή εταιρεία ONGC Videsh εξετάζει την αγορά μεριδίων σε πετρελαϊκά πεδία του Εκουαδόρ και ενδέχεται επίσης να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για τα μπλοκ Intercampos, ανακοίνωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ισημερινού Carlos Perez την Τετάρτη 11/4/2018.
"Θα υπογράψουμε μαζί τους μια συμφωνία εμπιστευτικότητας (ONGC Videsh) τις επόμενες εβδομάδες και θα τους δώσουμε πληροφορίες για νέα μπλοκ", ανέφερε στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας.
"Ενδιαφέρονται επίσης για σχέσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ορισμένους τομείς εκεί", δήλωσε ο Perez σύμφωνα με το Reuters.
Η ONGC αναζητά πεδία με τουλάχιστον 25.000 βαρέλια την ημέρα παραγωγής πετρελαίου, επεσήμανε.
Το αργό Ecuadorean είναι βαριάς ποιότητας, κατάλληλο για επεξεργασία σε σύνθετα διυλιστήρια στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ χρειάζεται κεφάλαια για να αντικαταστήσει τα αποθέματα πετρελαίου, να αναζωογονήσει τα εργοστάσια διύλισης και τα τερματικά παραγωγής και επισκευών. Αλλά οι συχνές αλλαγές στις συμβάσεις έχουν «τρομάξει» τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας σε μείωση της παραγωγής.
Ο κ. Perez σε άλλες δηλώσεις του ανέφερε ότι η China National Petroleum Corp (CNPC), η οποία έχει ήδη επενδύσει στον Εκουαδόρ, ενδιαφέρεται επίσης για έργα, όπως ένα διυλιστήριο πετρελαίου 300.000 βαρελιών ημερησίως.
Το προτεινόμενο εργοστάσιο είναι ένα πολύπλοκο διυλιστήριο ικανό να επεξεργάζεται το ακατέργαστο API 14 που παράγεται στα πεδία Ishpingo, Tambococha και Tiputini (ITT) που βρίσκονται σε εθνικό πάρκο του Αμαζονίου, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης