Τελευταία Νέα
Διεθνή

Transgaz: Μεγαλύτερη διανομή κερδών ζήτησε η κυβέρνηση της Ρουμανίας

Transgaz: Μεγαλύτερη διανομή κερδών ζήτησε η κυβέρνηση της Ρουμανίας
Η εταιρεία λειτουργεί σύστημα αγωγών φυσικού αερίου το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία και Ουκρανία
Ο ρουμανικός κρατικός μεταφορέας φυσικού αερίου Transgaz θέλει να διανείμει στους μετόχους του το ήμισυ του καθαρού κέρδους από το 2017, αν και η κυβέρνηση ζήτησε από όλες τις κρατικές εταιρείες να καταβάλλουν μερίσματα ύψους 90% των κερδών τους.
Ειδικότερα, η Transgaz πρότεινε μέρισμα ανά μετοχή 25,22 RON, το οποίο μεταφράζεται σε απόδοση 6%, με βάση την τρέχουσα τιμή μετοχής 413 RON (στο κλείσιμο της Τετάρτης).
Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι η διανομή του 90% του καθαρού κέρδους της "μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα της Transgaz να χρηματοδοτήσει σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης εντός των ορίων.
Παράλληλα, η Transgaz συντονίζει την ανάπτυξη του ρουμανικού τμήματος του αγωγού BRUA, ενός έργου ύψους 500 εκατ. Ευρώ, για το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΤΕπ.
Διαχειριστής του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ρουμανίας.
Η εταιρεία λειτουργεί σύστημα αγωγών φυσικού αερίου το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία και Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης