Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύθηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου του Ιράκ το πρώτο τρίμηνο

Ενισχύθηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου του Ιράκ το πρώτο τρίμηνο
Η παραγωγή φυσικού αερίου στο Ιράκ αναμένεται να τριπλασιαστεί στα 1.700 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (cfd) μέχρι τα τέλη του 2018
Το Ιράκ εξήγαγε εννέα αποστολές συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου και 21 αποστολές υγρού φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο πετρελαίου την Τρίτη 10/4/2018.
Το Ιράκ ξεκίνησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου παράλληλα με το αργό στα πεδία των νότιων περιοχών το 2016.
Οι αποστολές για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 188.838 κυβικά μέτρα συμπυκνωμάτων και 73.740 τόνων υγρών, ανέφερε ο υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi και σημείωσε ότι αναμένεται να αυξηθούν οι όγκοι καθώς συσσωρεύεται περισσότερο φυσικό αέριο στα πεδία που λειτουργεί.
Το Ιράκ δεν ανακοίνωσε εξαγωγές φυσικού αερίου για το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, αλλά οι σημερινοί όγκοι εκτιμάται ότι είναι σημαντικά υψηλότεροι. Ο Luaibi τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι η χώρα εξήγαγε 677.885 κυβικά μέτρα συμπυκνωμάτων και 143.667 τόνους υγρών για όλο το 2017.
Το φυσικό αέριο επεξεργάζεται και εξάγεται από την Basrah Gas Company, κοινή επιχείρηση μεταξύ της κρατικής South Gas Company, της Shell και της Mitsubishi.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στο Ιράκ θα τριπλασιαστεί στα 1.700 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (cfd) μέχρι τα τέλη του 2018, δήλωσε ο Luaibi πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης