Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - 428 μονάδες πάνω ο Dow - Κέρδη 2,07% για τον Nasdaq

tags :
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - 428 μονάδες πάνω ο Dow - Κέρδη 2,07% για τον Nasdaq
Περιορίζονται οι ανησυχίες  για εμπορικό πόλεμο μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας για «άνοιγμα» της οικονομίας και μείωση των δασμών στις εισαγωγές
Με ράλι υποδέχθηκε η Wall Street τις δεσμεύσεις της Κίνας για «άνοιγμα» της οικονομίας και μείωση των δασμών στις εισαγωγές. Ωθηση στην αγορά έδωσαν και οι... ευχαριστίες του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στον κινέζο πρόεδρο.
Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 428 μονάδες ή 1,79% πάνω στις 24.408 μονάδες  ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε άνοδο έως και 500 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,67% στις 2.656,87 μονάδες.
Ο Nasdaq είχε κέρδη 2,07%  στις 7.094 μονάδες.
Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, δεσμεύτηκε για μια νέα φάση ανοίγματος της κινέζικης οικονομίας αλλά και για μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα.
«Η Κίνα θα εισέλθει σε μια νέα φάση ανοίγματος» της οικονομίας της, υποστήριξε ο Jinping, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Boao.
Ο κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της Κίνας οπωσδήποτε θα επιτύχουν και ότι η ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι πολιτικές μηδενικού αθροίσματος και ο απομονωτισμός θα πέσουν σε τοίχο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα μειωθούν σημαντικά οι δασμοί στην εισαγωγή αυτοκινήτων και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας φέρνει πρόοδο, ενώ το κλείσιμο οπισθοδρόμηση.
Οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών «απάντησαν» με σημαντικά κέρδη, με τη Ford Motor να ενισχύεται κατά 2,2%, την General Motors να καταγράφει κέρδη 1,9%, την Tesla να «εκτοξεύεται» κατά 2,9% και τη Fiat Chrysler να σημειώνει άνοδο 2,3%.
Σημαντική άνοδο άνω του 2,5% καταγράφει και η μετοχή της Boeing.
Οι αμερικανικές μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης Παρασκευής (6/4), καθώς χθες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά και τερμάτισαν σχεδόν αμετάβλητες.
Το χθεσινό κλίμα επηρέασε δημοσίευμα των «New York Times», που ανέφερε ότι το FBI έκανε έφοδο στο γραφείο του Michael Cohen, προσωπικού δικηγόρου του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook συνεχίζει να ξεδιπλώνεται.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης