Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens Gamesa: Κατασκευή αιολικού πάρκου στην Αυστραλία με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας

Siemens Gamesa: Κατασκευή αιολικού πάρκου στην Αυστραλία με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας
Την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου στην Αυστραλία ανέλαβε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών παγκοσμίως, Siemens Gamesa.
Συγκεκριμένα, θα συνδυάσει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που συνήφθη με τη Neoen, η Siemens Gamesa θα κατασκευάσει ολόκληρο το συγκρότημα με βάση EPC (Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης) και στη συνέχεια θα το διατηρήσει για 25 χρόνια.
Παράλληλα, θα βρίσκεται στην αυστραλιανή πόλη Stawell, στην πολιτεία της Βικτώριας, αυτή η υβριδική εγκατάσταση - γνωστή ως Bulgana Green Energy Hub – και θα περιλαμβάνει ένα αιολικό πάρκο 194MW καθώς και μία μπαταρία λιθίου-ιόντων λιθίου 20MW / 34 MWh.
Η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο του 2019 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εξασφαλιστεί δύο συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας: Μία με την κυβέρνηση του κράτους της Βικτώριας για τα επόμενα 15 χρόνια και η άλλη με την αυστραλιανή αγροτική επιχείρηση Nectar Farms - που θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία LED στον φωτισμό για να καλλιεργήσει τομάτες σε θερμοκήπια - για τα επόμενα 10 χρόνια. Το Nectar Farms θα λάβει επίσης την ισχύ που αποθηκεύεται στις μπαταρίες κατά τις περιόδους χαμηλού ανέμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης