Διεθνή

Επενδυτική συμφωνία στον τομέα της ενέργειας για Τουρκία - Κατάρ

Επενδυτική συμφωνία στον τομέα της ενέργειας για Τουρκία - Κατάρ
Προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας
Σε κοινή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας προχώρησαν Τουρκία και Κατάρ σύμφωνα με το πρακτορείο anadolu. Οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι οι Metcap Energy Investments (Τουρκία) και Fusion Dynamics (Κατάρ).
Ειδικότερα, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία που στοχεύει στην προσφορά του 35% των πετροχημικών αναγκών της Τουρκίας.
Η Metcap Energy Investments στοχεύει να παράγει 2,6 εκατομμύρια τόνους μεθανόλης και 1 εκατομμύριο τόνους ελαφρών ολεφινών για μετατροπή σε 400.000 τόνους πολυαιθυλενίου και 600.000 τόνους πολυπροπυλενίου ετησίως, δήλωσε ο πρόεδρος Celal Metin.
Μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας επένδυσης για ενέργεια ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια κοινή επιχείρηση 50-50 στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας στις 9 Απριλίου στην Άγκυρα, ο Celal Metin τόνισε ότι: «Ενέργεια και χημεία είναι δύο αδελφές – περιοχές και είναι λογικό να συνδυάζουμε αυτούς τους τομείς για τον επενδυτικό μας σχεδιασμό. Παρά τον υψηλό όγκο των εισαγωγών ο πλαστικός τομέας της Τουρκίας είναι πολύ επιτυχημένος και πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω. Πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία θα αυξηθεί και θα υπάρξουν και άλλες επενδύσεις, οι οποίες δεν θα περιορίσουν μόνο τις εισαγωγές αλλά θα δημιουργήσουν και πραγματική οικονομική ανάπτυξη».
Ο Metin, χημικός μηχανικός που εργάστηκε στον ενεργειακό τομέα εδώ και 49 χρόνια, χαιρέτισε το έργο ως ένα από τα πιο σημαντικά στην καριέρα του.
"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το έργο που είναι το κεντρικό σημείο της καριέρας μου. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά θα υπάρξουν περισσότερα", υποστήριξε.
Και οι δύο εταιρείες στην κοινή επιχείρηση έχουν συνδυάσει τις προσπάθειές τους για να έχουν ένα όραμα να γίνουν ένας σημαντικός ενεργειακός παράγοντας που λαμβάνει υπόψη την αειφορία και την περιβαλλοντική συντήρηση, με έμφαση στην αποδοτική χρήση των υδάτων, δήλωσε ο Metin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης