Διεθνή

Haley στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στους Ρώσους ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των Η.Ε.

Haley στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στους Ρώσους ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των Η.Ε.
Δραματική σύγκρουση στο Συμβούλιο Ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας
Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και συμμάχων με την Ρωσία έλαβε χώρα στο Συμβούλιο Ασφαλέιας του ΟΗΕ, καθώς η Ρωσία αρνήθηκε την ύπαρξη επίθεσης με χημικά και κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι δημιουργούν χάος.
Ο Ρώσος πρέσβης επέμεινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις θυμάτων από επιθέσεις με χημικά και ότι οι αποδείξεις είναι κατασκευασμένες.
Από την πλευρά τους ο Αμερικανός, Γάλλος και Βρετανός εκπρόσωπος τήρησαν εννιαία στάση, κατηγορώντας τους Ρώσους για χρήση χημικών σε συνεργασία με τον Άσσαντ και καταμαρτυρώντας τους ότι δεν σεβάστηκαν αποφάσεις καθώς και μηχανισμούς ελέγχου του Οργανισμού, δολοφονώντας αμάχους πολίτες.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής Nikki Haley τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στους Ρώσους, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου γιατί ο Κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει δικαοσύνη.
Η κατάσταση φορτίζεται επικίνδυνα καθώς πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και προέρχονται από τον Λευκό Οίκο μιλούν για αναμενόμενα στρατιωτικά χτυπήματα προς την Συρία με στόχο τις δυνάμεις του Άσσαντ και τις ρώσικες από το αμερικανικό ναυτικό, που βρίσκεται στην ΝΑ Μεσόγειο.
Όλα αυτά διαδραματίζονται και ενώ ο Άσσαντ με την βοήθεια των Ρωσικών δυνάμεων καθάρισε μετά από 7 χρόνια την περιοχή της Ανατολικής Γκούτα εδραιώνοντας τον έλεγχο στη Νότια Συρία και στα ανατολικά της Δαμασκού.
Άλλες εκτιμήσεις αναγνωρίζουν ότι αν η αμερικανική πλευρά αναλάβει δράση θα πάρει ρίσκο καθώς θα επαναφέρει την πολεμική αιχμή στην Συρία δίνοντας την ευκαιρία στους Ρώσους να αντιδράσουν.

Mιλώντας στην Συμβούλιο του ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής Vassili Nebenzya διέψευσε την επίθεση με χημικά όπλα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι δημιουργούν χάος με ο,τι καταπιαστούν.

Σημείωσε ότι οι ενέργειες αυτές κατ εξακολούθισιν θέλουν να πλήξουν την Ρωσία και να αλλοιώσουν την εικόνα αυτής, ξεπερνώντας ακόμα και την επιθετικότητα στην εποχή του ψυχρού πολέμου.
"Δεν παρακαλάμε για την φιλία σας" ανέφερε προς τις Δυτικές δυνάμεις, ο Ρώσος διπλωμάτης και" δεν θέλουμε τίποτε απο εσάς."
"Δεν έχετε φίλους, φίλοι σας είναι αυτοί που σας φοβούνται."
"Εμείς επιζητούμε μόνο μια πολιτισμένη σχέση με στόχο την συνεργασία για να καταπολεμήσουμε την βία".
O πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Zήτησε από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο 10/4 στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση».

Η Αμερικανική απάντηση

Η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει την βία αν ήθελε, ανέφερε η Αμερικανή πεσβευτίς Nikki Haley στο Συμβούλιο του ΟΗΕ,  αλλά η Ρωσία επιμένει με τον τρόπο της να προκαλεί κάθε φορά.
Η Ρωσία παρακάμπτει, ότι αποφασίζουμε στα Ηνωμένα Έθνη, ακυρώνει τους μηχανισμούς ασφαλείας και επανέρχεται στην δράση, όπως έκανε με την χρήση χημικών κατά αμάχων.

Γαλλία: Οι ρώσικες δυνάμεις επιχειρούν στην Ανατολική Γκούτα

Ο Francois Dellatre σαν εκπρόσωπος της Γαλλίας τόνισε ότι η ρώσική πλευρά μαζί με τον Άσσαντ για μια ακόμα φορά εξαντλεί τα όρια αντιστάσεων της διεθνούς κοινότητας χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.
Η ημέρα αυτή δεν έπρεπε ποτέ να έλθει ανέφερε, καθώς η ρωισική κυριαρχία δολοφονεί παιδιά στην Συρία.
Οι ρώσικες δυνάμεις είναι παρούσες σε ξηρά και αέρα στην Ανατολική Γκούτα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες του France 24 προερχόμενες από τον Λευκό Οίκο, αναφέρουν ότι το αμερικανικό ναυτικό είναι έτοιμο για ρίψη πυραύλων από τις θέσεις του στην ΝΑ Μεσόγειο προς την Συρία και προφανώς προς τα εδάφη που βρίσκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσσαντ και των Ρώσων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης