Διεθνή

Lavrov: Προειδοποίηση για «επικίνδυνη εξέλιξη» στη Συρία

Lavrov: Προειδοποίηση για «επικίνδυνη εξέλιξη» στη Συρία
Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται
Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ την επίθεση με πυραύλους κατά στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία, την ευθύνη για την οποία η Δαμασκός και η Μόσχα επιρρίπτουν στο Ισραήλ, ενώ όσον αφορά τη χημική επίθεση στην Ντούμα για την οποία κατηγορείται το καθεστώς Άσαντ είπε ότι «δεν βρήκαμε ούτε ίχνος χημικής ουσίας». 
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου το συριακό καθεστώς κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ανταρτών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.
«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου. Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης