Διεθνή

Ξεπέρασε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ τον Μάρτιο η Πορτογαλία

Ξεπέρασε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ τον Μάρτιο η Πορτογαλία
Ξεπέρασε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τον Μάρτιο η Πορτογαλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου μεταφοράς της χώρας, Redes Energéticas Nacionais (REN).
Ειδικότερα, τα στοιχεία για την ηπειρωτική Πορτογαλία δείχνουν ότι τον Μάρτιο του 2018, η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ανήλθε σε 4.812 GWh, που αντιστοιχούσε στο 103,6% της κατανάλωσης, η οποία ανερχόταν σε 4.647 GWh.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Πορτογαλίας στηρίζονται στην υδροηλεκτρική και αιολική ενέργεια, με τον περασμένο μήνα οι δύο αυτές πηγές να αντιπροσωπεύουν το 55% και το 42% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι το μερίδιο κατανάλωσης που καλύπτουν οι ανανεώσιμες πηγές της ηπειρωτικής Πορτογαλίας μειώθηκε στο ελάχιστο 86% στις 7 Μαρτίου και ήταν το ανώτερο 143% στις 11 Μαρτίου.
Μάλιστα, υπήρχαν δύο περίοδοι κατά τις οποίες η κατανάλωση "εξασφαλίστηκε πλήρως" από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μια περίοδος που ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου διήρκεσε 70 ώρες, ενώ η άλλη, διάρκειας 69 ωρών, ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου.
Επίσης, η επίδραση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Μαρτίου από τις ανανεώσιμες πηγές της ηπειρωτικής Πορτογαλίας σήμαινε ότι η χώρα απέφυγε να παράγει εκπομπές ύψους 1,8 εκατομμυρίων τόνων CO2.
Η αποφυγή αυτού του ποσού εκπομπών συνεπάγεται εξοικονόμηση δικαιωμάτων εκπομπής ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος, προβλέπεται ότι μέχρι το 2040 η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές θα «εγγυηθεί με οικονομικά αποδοτικό τρόπο» τη συνολική ετήσια κατανάλωση της ηπειρωτικής Πορτογαλίας, με περιστασιακή χρήση μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου.

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης