Διεθνή

Ιδιωτικές επενδύσεις στα αιολικά πάρκα θα προσελκύσει το Αζερμπαϊτζάν

Ιδιωτικές επενδύσεις στα αιολικά πάρκα θα προσελκύσει το Αζερμπαϊτζάν
Η κρατική υπηρεσία εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν θα παρουσιάσει έγγραφα στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις στην κατασκευή αιολικών σταθμών στη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Οργανισμού, Jamil Malikov.
«Στο πλαίσιο του στρατηγικού χάρτη για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών έως το 2020, θα πρέπει να κατασκευαστούν στο Αζερμπαϊτζάν αιολικά πάρκα χωρητικότητας 350 MW. Σήμερα είναι απαραίτητο να επιλυθεί το ζήτημα υπό ποιους όρους και υπό ποιες μορφές θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις, τόσο τοπικές όσο και ξένες », σημείωσε».
Ο Malikov υπογράμμισε ότι τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να προετοιμαστούν και να υποβληθούν στην κυβέρνηση προκειμένου να αρχίσουν να προσελκύουν επενδύσεις μέχρι το 2020 και να ξεκινήσουν τις κατασκευές, προσθέτοντας ότι: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει νομοθετικά και κανονιστικά έγγραφα που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων σε αυτόν τον τομέα, καθιστώντας την ελκυστική για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, καλύπτουν τιμολόγια και συμβάσεις εγγύησης για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας».

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης