Διεθνή

Δεύτερη πυρηνική μονάδα στη Σινώπη ετοιμάζει η Τουρκία – Συνεργασία με ιαπωνικές εταιρείες

Δεύτερη πυρηνική μονάδα στη Σινώπη ετοιμάζει η Τουρκία – Συνεργασία με ιαπωνικές εταιρείες
Δηλώσεις Cavusoglu στο Αζερμπαϊτζάν
Στην κατασκευή και δεύτερης πυρηνικής μονάδας αυτή τη φορά στη Σινώπη σε συνεργασία με ιαπωνικές εταιρείας οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει τις μελέτες σκοπιμότητας σχεδιάζει να προχωρήσει η Άγκυρα σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Σύμφωνα με το trtworld.com ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε την Πέμπτη 5/4/2018  ότι η Τουρκία είναι ενάντια στα πυρηνικά όπλα και όχι στην πυρηνική ενέργεια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, ο Cavusoglu δήλωσε ότι το πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu της Τουρκίας θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια, επισημαίνοντας τις διαφορές μεταξύ πυρηνικών σταθμών και πυρηνικών όπλων.
"Τα πυρηνικά είναι παντού στον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ενός πυρηνικού σταθμού και ενός πυρηνικού όπλου", πρόσθεσε ο Cavusoglu.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin ξεκίνησαν την κατασκευή της πυρηνικής  μονάδας ηλεκτροπαραγωγής σε τελετή στην Άγκυρα την Τρίτη.
Το εργοστάσιο Akkuyu,  διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες 1.200 μεγαβάτ ο καθένας, και θα κατασκευαστεί από την Ρωσική, Rosatom.
Θα παράγει 35 δισεκατομμύρια κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας σε πλήρη ισχύ, που θα καλύψει περίπου το 10% των αναγκών της Τουρκίας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
"Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς", δήλωσε ο Cavusoglu. "Συνεργαζόμαστε με τους Ιάπωνες για την κατασκευή ενός δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στη Σινώπη.  Οι ιαπωνικές εταιρείες διεξάγουν μελέτες σκοπιμότητας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης