Διεθνή

Πακιστάν: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή πετρελαίου

Πακιστάν: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή πετρελαίου
Το Πακιστάν συνεχίζει τις εισαγωγές μετά από διακοπή τεσσάρων μηνών
H κρατική εταιρεία πετρελαίου του Πακιστάν Pakistan State Oil (PSO) προκήρυξε  τον πρώτο διαγωνισμό εισαγωγής μαζούτ για φέτος μετά την αναστολή αγορών στα τέλη του 2017, ενόψει της αναμενόμενης ανάκαμψης της ζήτησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η PSO, ο κύριος εισαγωγέας πετρελαίου του Πακιστάν, τον Δεκέμβριο, σταμάτησε τις εισαγωγές μαζούτ μετά την απότομη πτώση της εγχώριας ζήτησης, καθώς η χώρα της Νότιας Ασίας στράφηκε στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για να τροφοδοτήσει τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο διαγωνισμός αφορά την παράδοση μη καθορισμένης ποσότητας καυσίμου πετρελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο και χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο για παράδοση στις 25 Μαΐου-10 Ιουνίου και 11 Ιουνίου-30 Ιουνίου.
Η επανάληψη των εισαγωγών καυσίμων από την PSO αναμένεται να ενισχύσει την περιφερειακή αγορά και να περιορίσει τις εξαγωγές καυσίμων από τη Μέση Ανατολή, ΑΠΌ όπου τροφοδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου  του Πακιστάν, ανέφεραν πηγές του Reuters.
"Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του Πακιστάν συνήθως διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα χρειαστεί ενέργεια από πετρέλαιο για να αντισταθμιστεί η αύξηση", δήλωσε ο Nevyn Nah, αναλυτής της Energy Aspects στη Σιγκαπούρη.
Αλλά τα τεχνικά ζητήματα  που υπάρχουν σε μερικά από τα νεότερα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο θα μπορούσαν επίσης να τροφοδοτήσουν την ανανεωμένη ζήτηση της χώρας για  πετρέλαιο.
"Οι λειτουργίες στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου LNG δεν είναι ομαλές και υπάρχει πιθανή καθυστέρηση στην εκκίνηση πολλών νέων εγκαταστάσεων ", δήλωσε ο Nah.
Πριν από την αναστολή των εισαγωγών, η PSO ζητούσε προσφορές για περίπου επτά φορτία 65.000 τόνων καυσίμου πετρελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο και περίπου δύο φορτία πετρελαίου μαζούτ χαμηλού θείου κάθε μήνα, αξίας 55.000 τόνων.
Κατά μέσο όρο, το PSO εισήγαγε περίπου 400.000 έως 650.000 τόνους μαζούτ το μήνα  το 2017.
Ο τελευταίος διαγωνισμός εισαγωγής μαζούτ στα τέλη του 2017 για παράδοση τον Ιανουάριο, ακυρώθηκε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης