Διεθνή

Συμφωνία Saudi Aramco και Total για την επέκταση του διυλιστηρίου στη Σ. Αραβία

Συμφωνία Saudi Aramco και Total για την επέκταση του διυλιστηρίου στη Σ. Αραβία
Η υπογραφή της συμφωνίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του πρίγκιπα Mohammed bin Salman στη Γαλλία
Οι πετρελαϊκοί γίγαντες Saudi Aramco και Total αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία την επόμενη εβδομάδα για την επέκταση του κοινοπρακτικού διυλιστηρίου στη Σαουδική Αραβία,  σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στο Reuters την Πέμπτη 5/5/2018.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επέκταση του πετροχημικού συγκροτήματος στο διυλιστήριο Saudi Arabia Total Refining and Petrochemical (SATORP) στο Jubail και θα μπορούσε επίσης να προβλέπει και  την προσθήκη μονάδας πυρόλυσης, ανέφεραν οι πηγές.
Η υπογραφή της συμφωνίας είναι πιθανό να είναι την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του πρίγκιπα Mohammed bin Salman στη Γαλλία, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η Saudi Aramco κατέχει το 62,5% της SATORP και η Total το 37,5%.
Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη λειτουργήσει το διυλιστήριο των 400.000 βαρελιών ολοκληρωμένο και  την παραγωγή πετροχημικών ενώ έχουν εξετάσει και την επέκταση της παραγωγής πετροχημικών για πολλά χρόνια.
Τον Οκτώβριο, η Total δήλωσε ότι ήταν σε συνομιλίες με την Aramco για να επεκτείνει το διυλιστήριο SATORP κατά περισσότερο από 10%.
Και οι δύο εταιρείες σκέφτονταν να κατασκευάσουν μια μονάδα πυρόλυσης στη Jubail, κοντά στο κοινό συγκρότημα διύλισης τους, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας.
Το διυλιστήριο SATOROP στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε το 2014 και θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια στον κόσμο που παράγουν καύσιμα και πλαστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης