Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η OMV επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε πετρελαιοφόρα πεδία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η OMV επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε πετρελαιοφόρα πεδία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Συμφωνία με την ADNOC
Η αυστριακή ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει  το 20 %  δύο πετρελαιοφόρων πεδίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα μετά την συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε με την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία ADNOC του Κόλπου.
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC), η οποία παράγει σχεδόν όλο το πετρέλαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προχώρησε στην ανάθεση νέων παραχωρήσεων  σε ξένους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογία και χρηματοδότηση και να εξασφαλίσει αγοραστές για το αργό της.
Η OMV και η ADNOC συμφώνησαν πριν από ένα χρόνο να αξιολογήσουν τις κοινές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στις επιχειρήσεις ραφιναρίσματος και της συνεργασίας για τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη συντήρησης.
Η OMV ανακοίνωσε την Πέμπτη 5/5/2018 ότι θα αποκτήσει  το 20% των υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου Satah Al Razboot και Umm Lulu καθώς και τη σχετική υποδομή.
Η αυστριακή επιχείρηση θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στη Μέση Ανατολή και να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία. Τομ περασμένο μήνα  είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για εξαγορές προκειμένου να επεκταθεί στο εξωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης